6 İlde Sanayi Sitesi Kuruluyor

By Cakaendustri on Haz 19 in Endüstri, Sanayi, Sanayi Sitesi.

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut projelerinin yanı sıra sanayiye de yatırım yapıyor. 6 ilde kurulan sanayi siteleri için yaklaşık 2 milyar lira yatırım yapılacak. Kayseri ve Bursa’da inşa ettikleri sanayi sitesi projeleri istihdama ve bölgesel gelişime katkı sunduklarını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır’daki modern sanayi sitelerinin yapımının hızla devam ettiğini belirtti.
Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde yapımına başlanan Diyarbakır 4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile 4 bin 500 kişinin istihdam edileceğini belirten Turan, “810 iş yeri kapasitesine sahip olacak modern bir oto sanayi projemizde 620’si 150 metrekare ve 190’ı 300 metrekare büyüklükte iki tip iş yeri bulunuyor” dedi. 567 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Bolu Büyük Sanayi Sitesi proje kapsamında 4 tip 988 adet dükkânlık yeni bir sanayi sitesi inşa etmeye başladıklarını aktaran Turan, “Projemizde toplam 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticari birim, 21 adet büfe birimi ile birlikte toplam 988 adet dükkân bulunuyor” dedi.

                                                                                     375 MİLYON YATIRIM
Aksaray sanayi esnafı için önemli bir yatırım olan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşasına başladıklarını belirten Turan, “375 milyon lira yatırım bedelli projemizin inşasına başladık. 3 milyon metrekare alan üzerinde 1620 dükkânlı nitelikli bir sanayi sitesi inşa etmiş olacağız” dedi. Rami Kışlası’ndaki gıda toptancıları için Kayabaşı Batı Resneli bölgesinde modern bir çarşının inşasına başladıklarını belirten Turan, “Yeni çarşı 320 bin metrekare alanda inşa ediliyor” dedi.

Kayseri- Kocasinan’da 1. Etap’ta 688, ikinci etabında 228 işyerinin bulunduğu Kayseri Mobilyacılar Sitesi’ni inşa ettiklerini vurgulayan Turan, “Projemiz ile mobilya sektörü daha modern şartlarda üretim yapamaya başladı” dedi. Turan Bursa’da inşa ettikleri Kestel Büyük Sanayi Sitesi projesinin, devlet esnaf işbirliği eseri olması açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

                                                                                SİLİVRİ’DE BAŞVURU BAŞLADI
TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için satışa sunulan 1356 yeni konut için başvuruların başladığını bildirdi. Turan, yazılı açıklamasında, başvurulara ve konutlara ilişkin bilgi verdi. İstanbul Silivri’deki toplam 1356 konut için başvuruların 29 Haziran’a kadar yapılabileceğini belirten Turan, en düşük konut fiyatının 198 bin lira ve en düşük taksit tutarının 700 lira olduğunu ifade etti. Turan, 11-12 Temmuz’da kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşların belirleneceğini bildirdi. Turan, “Alt gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız bin TL, orta gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız ise 2 bin TL başvuru bedeli ile müracaatlarını gerçekleştirebilir” dedi.

Kaynak

Cakaendustri

Yorum Yaz

Top